ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση του κόσμου στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για σχεδόν 500.000 κόσμο όλο αυτό το διάστημα.

Χαρακτηριστικό είναι πως το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε η εικόνα να παραμείνει μέχρι και την Κυριακή 15 Μαΐου 2023 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό, ενώ μετά από αίτημα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για παράταση της διαμονής, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, ανταποκρίθηκε θετικά και έτσι η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στην Μητρόπολη Αθηνών μέχρι και αύριο Τετάρτη 17 Μαΐου.

Βέβαια, αυτό συνεπάγεται και τον συνωστισμό για ακόμη περισσότερο κόσμο προκειμένου να προσκυνήσουν και να πάρουν την ευλογία, λίγο πριν αναχωρήσει η Ιερά Εικόνα για το Άγιον Όρος.

Να σημειωθεί πως, η μεταφορά της ιερής εικόνας, η οποία εξέρχεται από το Άγιον Όρος μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, αποτελούσε και παλαιότερο αίτημα του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου για να λαμπρύνει με την παρουσία της την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό εξαιτίας τότε της πανδημίας του κορονοϊού και των υγειονομικών μέτρων που βρίσκοντα σε ισχύ.

Η Παναγία «Άξιον Εστι» θεωρείται το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους και φυλάσσεται στον ιερό ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές, από όπου έχει εξέλθει επτά φορές για λαϊκό προσκύνημα των πιστών με την φετινή να αποτελεί την όγδοη φορά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. Ιωάννης 9 μήνες πριν

    προσκύνησα και εγώ με τον κολλητό μου τον Αλέξανδρο πήγαμε και προσκυνήσαμε στις δεκατρείς του μήνα Μαϊου μεγάλη η χάρη της.

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.