ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗ: Την ακριτική Μονή Μολυβδοσκεπάστης επισκέφτηκε ο αρχηγός ΓΕΣ. Του π. Ηλία Μάκου. Στα Ελληνοαλβανικά σύνορα βρέθηκε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και διαπίστωσε την κατάσταση, που επικρατεί εκεί, ενισχύοντας ταυτόχρονα, με την παρουσία του το φρόνημα των πολιτών και στέλνοντάς τους το μήνυμα ότι δεν είναι ξεχασμένοι.

Μεταξύ άλλων πήγε, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού Στρατού αντιστράτηγο Σπανό Αναστάσιο και τον διοικητή της 8ης Μ. Ταξιαρχίας Ταξίαρχο Σιόρεντα Χρήστο, στη Μονή Παναγίας Μολυβδοσκεπάστης, επί της ελληνοαλβανικής ακριβώς γραμμης, όπου ξεναγήθηκε από τον ηγούμενο αρχιμανδρίτη π. Αρσένιο Μάιπα.

Το ακριτικό Μοναστήρι Παναγίας Μολυβδοσκεπάστης επισκέφτηκε ο αρχηγός ΓΕΣ

Μοναστήρι Παναγίας Μολυβδοσκεπάστης αρχηγός ΓΕΣ

ακριτικό Μοναστήρι Παναγίας Μολυβδοσκεπάστης αρχηγός ΓΕΣ

Ειδικότερα ο ταπεινός και ευγενής π. Αρσένιος τον οδήγησε στο εσωτερικό του καθολικού και αφού του ανέλυσε σύντομα την ιστορία της Μονής και της εικόνας της Παναγίας της Μολυβδοσκεπάστης, του διηγήθηκε θαύματα της Παναγίας, που φθάνουν μέχρι την εποχή μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κοινόβιο της Μονής, γνωρίζει ακμή και άνθηση τα τελευταία χρόνια, καθώς ο αριθμός των μοναχών, νέων και επιστημόνων, όλο και μεγαλώνει.

Επίσης ο αρχηγός του ΓΕΣ άναψε ένα κεράκι στο σταυραετό της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού αείμνηστο Μητροπολίτη Κονίτσης Σεβαστιανό, που ο τάφος του, κατά επιθυμία του ίδιου, είναι σε μια άκρη της Μονής, πίσω από το Άγιο Βήμα του ναού, και ο οποίος έδωσε μάχες για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών την εποχή του Χότζα, τα οποία υπερασπίστηκε και με περιοδείες του και ομιλίες του στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, καθώς και για θρησκευτικά θέματα.

Ο αγώνας του είχε αφετηρία την αγάπη του για τον Χριστό και την Ελλάδα, που δονούσε την ψυχή του.

Ο κ. Λαλούσης επισκέφτηκε και το ακριτικό φυλάκιο Μολυβδοσκεπάστου, όπου ο δήμαρχος Κονίτσης Νικόλαος Εξάρχου συζήτησε μαζί του το θέμα της ασφάλειας των κατοίκων της παραμεθόριας περιοχής.

Το ίδιο έπραξε και ο δήμαρχος Πωγωνίου Κων/νος Καψάλης, όταν ο αρχηγός του ΓΕΣ βρέθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Καλπακίου και στο φυλάκιο Κακαβιάς.

Ο αρχηγός ΓΕΣ δεσμεύτηκε ότι θα εντατικοποιηθούν προς την κατεύθυνση αυτή οι στρατιωτικές περιπολίες, ώστε να μην αισθάνονται ανασφαλείς οι λιγοστοί κάτοικοι της μεθορίου.

Ακόμη ο δήμαρχος Κονίτσης πρότεινε την ανάδειξη του ιστορικού πλούτου της περιοχής όσον αφορά το έπος του ’40, εκεί, που ήταν η πρώτη γραμμή αντίστασης, ενώ ο δήμαρχος Πωγωνίου τον ενημέρωσε για το «Πάρκο Ιστορίας», που θα δημιουργήσει ο δήμος και το οποίο θα συνδέσει όλα τα ιστορικά σημεία, θυμίζοντας ότι η περιοχή του Καλπακίου αποτελεί έναν από τους ιστορικότερους τόπους – σύμβολα, αφού, κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, δέχτηκε το κύριο βάρος της Ιταλικής επίθεσης.

πάτερ Ηλίας Μάκος

αρχηγός ΓΕΣ

Διαβάστε επίσης για την ολονύκτια προσευχή προς την Θεομήτορα στην ιστορική Μονή της Παναγίας της Μολυβδοσκεπάστης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.