Σε κλίμα κατάνυξης και παρουσία πλήθους πιστών τελείται αυτήν την ώρα η Ιερά Πανήγυρις για την Αγία Ζώνη στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Της Πανηγύρεως προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουινέας κ. κ. Γεώργιος πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ.Β γέροντα Εφραίμ και πλειάδα ιερέων και διακόνων.

Στο καθολικό της Ι.Μ. παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Εσωτερικών υπεύθυνος για τα θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος καράογλου και ο απερχόμενος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας

Τον Δεξιό Χορό των Ψαλτών διευθύνει ο π. Δαμασκηνός Νεοσκητιώτης πλαισιούμενος από Αγιορείτες ψάλτες ενώ τον αριστερό χορό αποτελούν οι ψάλτες της Βατοπαιδινής αδελφότητας. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το μοναστήρι από διάφορα μέρη της Ελλάδος και της Ευρώπης για να συμμετάσχουν ευλαβικά στην πανήγυρη και να προσκυνήσουν το ιερό κειμήλιο που κατέχει η Ι.Μ. την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Κατά την 12ην-13ην Σεπτέμβριου 2019, το Άγιον Ορος και ιδιαιτέρως η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου τιμούν και εορτάζουν την Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, αφού, ως γνωστόν, εις την ιστορικήν, αγιορείτικη Ιερά Μονή ευρίσκεται αποθησαυρισμένη η Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας.

Χθες βράδυ το απόγευμα ετελέσθη η Ακολουθία του Εσπερινού , κατά τη διάρκεια της οποίας εξήλθε τιμητικά και τέθηκε προς προσκυνήσιν η Τιμία Ζώνη.

Στη συνέχεια, αφού παρατέθηκε η πανηγυρική Τράπεζα και έπειτα στις 7.30 άρχισε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουϊνέας κύριος Γεώργιος (εκ του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας).

orthodoxia agency

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.