Το 60,5% των νέων που ψήφισαν Ερντογάν τα τελευταία χρόνια θα προτιμούσε να ζει σε μία μη ισλαμική χώρα (π.χ. στην χριστιανική Ελβετία) από το να ζει στη Σαουδική Αραβία ή στο Ιράν. Επίσης, σε πολύ μεγάλο βαθμό δεν θέλουνε να ακούνε τους γονείς τους να τους κατευθύνουν για το τι είναι σωστό και τι όχι, συγκριτικά με τα προ δεκαετίας αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση στην Τουρκία έχει θέσει εκτός για διαφόρους λόγους 408.444 ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο, διέγραψε περίπου 10.000 άτομα στο ΥouΤube (που είχαν λογαριασμούς), 6.200 λογαριασμούς στο facebook, 7.100 λογαριασμούς στο twitter , καθώς και 42.000 tweets επειδή ήσαν αντι-ισλαμικού, αντικυβερνητικού και αρνητικού για τη χώρα περιεχομένου. Ηδη προ δύο εβδομάδων η τουρκική Βουλή πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία (Ισλαμιστών και ακροδεξιών) το νόμο για τους περιορισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

*Στην έκθεση τονίζεται ότι ο Ερντογάν (που επί χρόνια εμφανίζεται ως υποστηρικτής των νέων ανθρώπων) θα πρέπει να εξηγήσει γιατί «πολλοί νέοι θέλουν να φύγουν από τη χώρα και να μη ζήσουν μέσα σε μία ισλαμοκρατούμενη και ισλαμο-ελεγχόμενη Τουρκία».

*Μέσα στις πρώτες 65 ημέρες της πανδημίας του CORONAVIRUS συνελήφθησαν 510 νέοι γιατί διέδιδαν προσβλητικά και «περίεργα» μηνύματα.

*Είναι μεγάλο το ποσοστό των νέων που δεν επιθυμούν να δηλώνουν ότι «είναι θρησκευτικά συντηρητικοί», ενώ δεν ακολουθούν τη νηστεία, όπως ορίζει ο ισλαμικός νόμος.

*Μόνο το 12% των νέων έχει εμπιστοσύνη σε μουφτήδες ως και σε άλλους θρησκευτικούς παράγοντες.

**Το 70% πιστεύει ότι δεν έχει μέλλον στη χώρα γιατί κυριαρχούν ο πολιτικός παραγοντισμός, η κομματοκρατία και οι γραφειοκρατικοί μηχανισμοί.

*Δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα τα ποσοστά των νέων που αποδέχονται την Ε.Ε. και υποστηρίζουν την παρουσία της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

*Σχετικά με το κυβερνών AKP, το 30,9% δηλώνει ικανοποιημένο, το 41,9% απογοητευμένο, ενώ ένα 27,2% υποστηρίζει ότι παραμένει ουδέτερο.

*Αναφορικά με τον Ερντογάν, το 40,2% τον θεωρεί τα τελευταία χρόνια ως αποτυχημένο, το 30,9% παραμένει ουδέτερο, ενώ το 28% ότι έχει επιτυχή παρουσία και χειρισμούς ειδικά στο προεδρικό αξίωμα.

*Μέσα στο 2019, 330.289 Τούρκοι πολίτες εγκατέλειψαν τη χώρα για αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό και σε συντριπτικό ποσοστό ήσαν άνδρες μεταξύ 20-36 χρόνων.

*Αν γίνονταν σήμερα εκλογές, το 35% θα ψήφιζε το κυβερνών κόμμα AKP σε ποσοστό 35%, το Λαϊκό-Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Κεμάλ Κιλισντάρογλου το 28%, το Καλό Κόμμα της «λύκαινας» Μεράλ Ακσενέρ το 12,4%, το Κουρδικό HDP το 11,6% και το ακροδεξιό Κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης/MHP του Νεβλούτ Μπαχτσελί (συμμάχου του Ερντογάν) το 7,4%. Τα κόμματα των Αχμέτ Νταβούτογλου και Αλι Μπαμπατζάν που αποσχίστηκαν από το κόμμα του Ερντογάν δεν λαμβάνουν πάνω από 2,2-2,3% και δεν θεωρούνται ως υπολογίσιμες πολιτικές δυνάμεις σήμερα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.