ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ – Ανήμερα της μνήμης του οσίου Αρσενίου του Καππαδόκη 23 Νοεμβρίου,(10-11-23 με το Π.Ε.), ο Επίσκοπος Τζανκόης και Ραζντολνένσκης κ. Αλέξιος, γιόρτασε την επέτειο των πεντηκοστών γενεθλίων του, στην πόλη Τζανκόη {джанкой} έδρα της Επισκοπής, στην βόρεια Κριμαία. (γεν. στο Χάρκοβο родился 23-11-1973).

Προς τούτοις τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σκέπης, όπου προέστη ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Θεοδοσίας και Κερτς κ.Πλάτων, (ο από Αρχιεπίσκοπος Αργεντινής και Νοτίου Αμερικής) συμπαραστατούμενος από τους Επισκόπους Γιάλτας κ.Νέστορα, Βικάριος του Συμφερουπόλεως, Κοκτεμπέλσκης {Коктебельский}, κ.Αγάθωνα, Βικάριο του Θεοδοσίας και φυσικά από τον εορτάζοντα κ.Αλέξιο.

Μαζί τους, μέγας αριθμός κληρικών, μιτροφόροι, υψηλόβαθμοι και λοιποί ιερείς της πόλης και άλλων περιοχών. Έψαλλε τους λειτουργικούς ύμνους κοινή επισκοπική χορωδία.

Παρέστη η πρεσβύτερη της Μοναστικής Αδελφότητας του “Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ” μοναχή Tamara.
Παρέστησαν επίσης πολιτικοί τοπικοί άρχοντες, όπως ο επικεφαλής του Δήμου Τζανκόης, (37 χιλ.κάτ.), κ.Ιγκόρ Ivin, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου κ. Γεώργιος Leshchyshyn, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Σέργιος Doroshenko. Λειτουργήθηκαν ενορίτες του καθεδρικού ναού, υπάλληλοι της επισκοπικής διοίκησης, μαθητές με τους γονείς τους, προσκυνητές από διαφορετικά μέρη της Κριμαίας.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο κ.Αλέξιος δέχθηκε ευχές, δώρα και τα συγχαρητήρια για τα γενέθλιά του. Ο Μητροπολίτης Θεοδοσίας κ.Πλάτωνας, {τον χειροτόνησε ο Πατριάρχης Ρωσίας Ποιμήν}, σε σύντομη προσλαλιά του, του απηύθυνε τα δέοντα για το ιωβηλαίο. Τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία και το ύψος της διακονίας του επισκόπου, ευχόμενος να ξεπεραστούν με υπομονή οι ιδιαίτερες δυσκολίες και εμπόδια που συναντώνται στην ποιμαντορία του.

Ο Επίσκοπος Γιάλτας κ.Νέστορας, (Μουσικός & απόφοιτος Καλών Τεχνών), ανέγνωσε το συγχαρητήριο μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ.κ.Κυρίλλου και μετέφερε στη συνέχεια τις ευχές του Προϊσταμένου του, Μητροπολίτη Συμφερουπόλεως και Κριμαίας κ.Τύχωνος. Ο επίσκοπος Αγάθων, (χειροτονία του Κιέβου Ονούφριου) απευθύνθηκε επίσης στον Δεσπότη Αλέξιο με ευχές για υγεία και τη βοήθεια του Θεού.

Με τη σειρά της, ο Vladyka Alexy ευχαρίστησε τους πάντες, ρασοφόρους και λαϊκούς για την παρουσία τους, τη φροντίδα και τα θερμά τους συγχαρητήρια και ευλόγησε τους παραβρεθέντες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.