Στην τέταρτη συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus +KA1 με τίτλο «Coding All Together» συμμετείχε το 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως και τις 17 Δεκεμβρίου 2021 στο Σίσακ της Κροατίας. Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και εξοικείωση τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών στον προγραμματισμό.

Το πενθήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργάνωσε το TechnicalSchool στο Σίσακ με τη συμμετοχή 36 μαθητών και εκπαιδευτικών από πέντε χώρες: την Κροατία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Λιθουανία και την Τουρκία.

Το σχολείο πήρε μέρος με έξι μαθητές της Γ΄ τάξης και τις εκπαιδευτικούς Αγριμάκη Ανεζίνη, ειδικότητας ΠΕ86 και Δαγαλάκη Αναστασία, ειδικότητας ΠΕ02.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής συνάντησης οι μαθητές μας παρουσίασαν 3 project, τα 2 εκ των οποίων αφορoύσαν στα συστήματα αρίθμησης στην πληροφορική και τις μετατροπές μεταξύ τους και το τρίτο στην κατασκευή ενός παιχνιδιού Packman.

Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την αλγοριθμική προσέγγιση και τον προγραμματισμό, έννοιες απαραίτητες για την επίλυση προβλημάτων ανεξάρτητα με την προέλευση τους.

Παράλληλα αντιλήφθηκαν τις δυνατότητες που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία, ενισχύθηκε η δημιουργικότητά, η κριτική σκέψη τους, η συνεργασία με μαθητές άλλων χωρών και πολιτισμών καθώς, επίσης, συνειδητοποίησαν ότι είναι ενεργά μέλη όχι μόνο της πατρίδας τους, της Ελλάδας αλλά και της σύγχρονης Ευρώπης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.