«Χτύπησαν τα γραφεία και την είσοδο του μοναστηριού. Τα βομβάρδισαν με πύραυλο και κατέρρευσε όλο το κτήριο.

Μέσα είχε πολλούς Χριστιανούς, πολλοί εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί και έχουμε και νεκρούς», λέει αποκλειστικά στην ΕΡΤ ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος, που βρίσκεται στην ελληνορθόδοξη εκκλησία που βομβαρδίστηκε στη Γάζα.

«Πρέπει να φέρουν μπουλντόζες, ώστε να δούμε πόσοι άνθρωποι καταπλακώθκαν» τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι πάνω από 400 άτομα στο μοναστήρι.

Υπενθυμίζεται ότι το ελεγχόμενο από τη Χαμάς υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι αρκετοί εκτοπισμένοι που είχαν καταφύγει σε μια εκκλησία στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν, μετά από ισραηλινό πλήγμα αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Το χτύπημα άφησε πίσω του «μεγάλο αριθμό μαρτύρων και τραυματιών» στο συγκρότημα μιας ελληνορθόδοξης εκκλησίας, ανέφερε το υπουργείο.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο AFP ότι το χτύπημα φαίνεται να είχε στόχο κοντά στον τόπο λατρείας, όπου πολλοί κάτοικοι της Γάζας είχαν καταφύγει καθώς μαίνεται ο πόλεμος στον παλαιστινιακό θύλακα.

Το Al Jazeera αναφέρει ότι το χτύπημα σημειώθηκε στην Εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου, μια ελληνορθόδοξη εκκλησία στην κεντρική πόλη της Γάζας, ενώ κάνει λόγο για δύο νεκρούς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.