Ζωοδόχου Πηγής

Εορτάσθηκε την Παρασκευή της Διακαινισήμου η Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο βυζαντινό φερωνυμο ιερό μετόχιο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου στην τοποθεσία Αγλέφαρος Άνω Βάθειας του Δήμου Ερέτριας όπου φέτος με την χάρη του Αναστάντος Χριστού και της Ζωοδόχου Πηγής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία συλλειτούργησαν ο εξ Αμαρύνθου καταγόμενος Πανοσ. Αρχιμ. Παύλος Μπαραμπούτης εφημέριος Ιερου Ναού Αγίου Νικολάου Καλιθέας Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τον Πρωτοπρ Παύλο Κουντούρη εφημέριο ενορίας Παρθενίου Αλιβερίου.
Παρών έδωσαν στην Θεία Ευχαριστία η εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικολάου Μοναχή Φεβρωνία η Αντιδήμαρχος Ερέτριας και Ιατρός κ. Παναγιώτα Μπούγα – Μπαραμπούτη καθώς και οι πιστοί που συμμετείχαν ιστάμενοι έξωθεν του ιερού ναού λόγω των υγειονομικών μέτρων.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε η λιτανεία της εικόνος πέριξ του ιερού ναού και η Αρτοκλασία και καθώς επίσης ομίλησε ο Πανοσ Αρχιμ Παύλος Μπαραμπούτης και αναφέρθηκε περιληπτικά στην εορτή της Αναστάσεως και στην Ζωοδόχο Πηγή Υπεραγία Θεοτόκο και τέλος ευχήθηκε προς όλους τους πιστούς.

Επίσης του ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής κ. Χαράλαμπος Καρακατσάνης ο Ιεροψάλτης Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Παρθενίου κ. Σταύρος Φράγκος και ο Ιεροψάλτης Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριος Πετρογιάννης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.