" ...ΤΟΙΣ ΜΙΣΟΥΣΙ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΥΣΙΝ ΗΜΑΣ, ΣΥΓΧΩΡΗΣΟΝ , ΚΥΡΙΕ.. ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ, ΓΙ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ, ΓΙ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ.. ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ, ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΚΑΘΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ: ΕΙ ΕΜΕ ΕΔΙΩΞΑΝ ΚΑΙ ΥΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΣΙΝ.."

《 Σήμερα ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, για μια ακόμη φορά εμφανίστηκε στην καλή μας Παναγία για να μεταφέρει το χαρμόσυνο άγγελμα, να της ανακοινώσει ότι μετά τρεις ημέρες , ο Κύριός μας, ο Υιός και Θεός της θα παραλάβει την ψυχή Της και θα την πάρει στα Ουράνια Σκηνώματα.
Σαν τέτοια μέρα κοιμήθηκε και η κατά σάρκα μητέρα μας Ευστρατία, στην οποία και δημοσίως και πάλι θ’ απευθύνουμε ευχαριστίες για την στήριξή της.. για τα πάντα της , και εκ μέρους μου παράκληση σε όσους παρευρεθήκατε στο μνημόσυνό της και στο μνημόσυνο άλλων αδελφών – γιατί ο Άγιος Παίσιος, λέγει, ότι όταν πάει το τραίνο προς τον Θεό με τα μνημόσυνα με τις προσευχές, με τα Τρισάγια, να μην ειναι άδειο, όσο μπορείτε να το γεμίζετε, κι έτσι μνημονεύσαμε κι άλλους αδελφούς –
θερμή παράκληση εκ μέρους μου, όσοι θυμόσαστε ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ και ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΣ είναι οι γεννήτορες, να τους μνημονεύετε στις κατ’ ιδίαν προσευχές σας και όταν δίνετε ονόματα για μνημόνευση στους Ιερείς , για την Αγία Πρόθεση.
Επειδή πολλά ακούγονται και λέγονται.. εγώ ένα κρατάω…
Αυτό που ο Άγιος Ιάκωβος είπε στην κεκοιμημένη μητέρα μου, όταν της εμφανίσθηκε εδώ στο Μοναστήρι:
ΤΟΙΣ ΜΙΣΟΥΣΙ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΥΣΙΝ ΗΜΑΣ
ΣΥΓΧΩΡΗΣΟΝ ΚΥΡΙΕ
Αυτό κρατώ για τον εαυτό μου,
γι’ αυτά που ακούω…,
γι’ αυτά που διαβάζω…,
και το ίδιο θέλει ο Θεός απ’ όλους μας..
Καθότι μας εκείνος μας ξεκαθάρισε:
ΕΙ ΕΜΕ ΕΔΙΩΞΑΝ ΚΑΙ ΥΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΣΙΝ..
Αλλά, μας λέει , ΘΑΡΣΕΙΤΕ, έχετε θάρρος, ΕΓΩ ΝΕΝΙΚΗΚΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ.
Κι εμείς με την πίστη μας σ’ αυτόν την ακλόνητη…ΝΑΙ!
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΠΙΣΤΗ, όπως οι ίδιοι οι Απόστολοι, οι οποίοι ήταν μάρτυρες θαυμάτων επί θαυμάτων..και της Αναστάσεως αυτού και Αναλαμβανόμενος ο Κύριος, τον παρακαλούσαν:
ΠΡΟΣΘΕΣ ΗΜΙΝ ΠΙΣΤΙΝ..
Ναι, να μας προσθέσει πίστη..
ΑΛΛ’ ΕΜΕΙΣ, ΕΚΕΙ ΜΟΝΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΑΥΤΟΝ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΘΑ, Σ’ ΕΚΕΙΝΟΝ ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΣΠΙΠΤΟΜΕΝ..
Ετσι μ’ αυτή μας την Πίστη και με τη Χάρη του Θεού, συνεχίζουμε τον αγώνα, ώστε και με τις πτώσεις μας τις ανθρώπινες… και με τις αναστάσεις μας, να ευαρεστούμε τον Θεό με τον αγώνα μας και όταν θάρθει η ώρα για τον καθένα μας να μας αξιώσει με την αγάπη του της Επουρανίου Βασιλείας Του.ΑΜΗΝ!
ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ
ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Ι.Μ.ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ
Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ , 12/8/2021

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.