Μητρόπολη Κορίνθου.

Με κάθε Εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε κι εφέτος η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου. Συγκεκριμένα την παραμονή της Εορτής, Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεώνκ. Αγάπιος χοροστάτησε, παρουσία του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίουστον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ενοριακό Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου.Στο κήρυγμα τουο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην απεικόνιση της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, ως απεικόνιση της Εκκλησίας Του, τονίζοντας ότι, η εμπειρία των Μαθητών Του στο όρος Θαβώρ είναι η εμπειρία της Εκκλησίας, δηλαδή της ένωσης των Πιστών με τον Χριστό.

Αυτή η εμπειρία της μυστηριακής ενώσεως επαναλαμβάνεται και θα επαναλαμβάνεται στους αιώνας των αιώνων δια του Μυστηρίου της Θ. Ευχαριστίας. Το πρωί της Τρίτης 6ης Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ετέλεσε την πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον αυτό Ι. Ναό και ομίλησε στους Πιστούς για τα γεγονότα που συντελέστηκαν την μεγάληαυτή εορτή επεξηγώντας τα αγιογραφικά, ενώ ταυτόχρονα ευχήθηκε η εφετινή εορτή να είναι η απαρχή της δικής μας σωτηρίας.

Την ίδια ημέρα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεώνκ. Αγάπιοςτέλεσε την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κιάτου όπου και ομίλησε επίκαιρα στους Πιστούς που κατέκλισαν τον Ι. Ναό και μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου για «καλή Παναγιά»!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.