Σε λίγες ώρες θα ανακοινωθεί το πλαίσιο για τις γιορτές, ανέφερε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “το τέστινγκ είναι μια επιλογή που θα βοηθήσει σε όλο το επόμενο διάστημα”, και ότι η Όμικρον είναι εδώ και για αυτό όλες οι χώρες προσαρμόζουν τη στρατηγική τους”.

«Το επόμενο διάστημα θα αποσαφηνιστεί ο τρόπος για το πώς θα λειτουργήσουμε τις γιορτές. Βασικές αλλαγές δεν θα υπάρξουν», ανέφερε ο κ. Οικονόμου ερωτώμενος για το πλαίσιο των γιορτών και το τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση.

Ξεκαθάρισε ότι η αγορά, τα εστιατόρια, η διασκέδαση θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στη σκέψη τους ένα lockdown και ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να πάει σε καθολικά μέτρα και θα κάνει τα πάντα για να μην πάει η χώρα προς τα εκεί. Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία εισήγηση για να αναβληθεί το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές και για μέτρα τύπου lockdown.

Σε ερώτημα για το αν θα διατεθούν ξανά self tests για όλες τις γιορτές, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι εξετάζεται να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα.

Να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα συνεδριάζει η μικρή επιτροπή των λοιμοξιολόγων και θα ακολουθήσει το μεσημέρι η μεγαλύτερη επιτροπή που θα εισηγηθεί τα μέτρα στην κυβέρνηση.

Εντωμεταξύ, στις 11 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο όπου αναμένεται αναφορά για να δώσει το κλίμα να κάνει και ο πρωθυπουργός.

Με rapid test και οι εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους παραμονές Πρωτοχρονιάς
Το μέτρο που φαίνεται να προκρίνεται είναι αυτού του υποχρεωτικού rapid test για την είσοδο σε όλους τους κλειστούς χώρους για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

Αυτός θα είναι και ο μόνος περιορισμός που θα προστεθεί για την περίοδο των εορτών, με την κυβέρνηση να διατηρεί το υπάρχον πλαίσιο ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα η αγορά και να παραμείνουν ανοιχτές η οικονομία και η κοινωνική ζωή.

Το κόστος θα επιβαρύνει τους εμβολιασμένους πολίτες που θα αποφασίσουν να κάνουν ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς σε κάποιο κέντρο διασκέδασης ή άλλον εσωτερικό χώρο εστίασης, και είναι η πρώτη φορά που επωμίζονται ένα τέτοιο κόστος, παρότι εμβολιάστηκαν.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.