Την ημέρα της Αναλήψεως γιορτάζουμε την ανάληψη του Κυρίου στους “ουρανούς”. Δηλαδή την ολοκλήρωση της αποστολής και της διδασκαλίας του Χριστού στη γη και την ανάβασή του στο “βασίλειο των ουρανών” στη θέση εκ δεξιών του Πατρός.

Σύμφωνα με τα εκκλησιαστικά βιβλία, Ο Χριστός σταυρώθηκε και πέθανε. Ύστερα όμως από τρεις ημέρες αναστήθηκε εκ νεκρών. Μετά την ανάσταση του Χριστού, (που θεωρείται η μεγαλύτερη απόδειξη για την ορθότητα της πίστης της θρησκείας), ο Χριστός συνέχισε το έργο του επί της γης για άλλες 40 ημέρες.

Στις ημέρες αυτές δίδαξε την αγάπη και τις αρετές της ψυχής που πηγάζουν από τον Χριστιανικό τρόπο ζωής. Επίσης συγκέντρωσε τους μαθητές του και τους προετοίμασε για την μεγάλη αποστολή που είχε να τους αναθέσει. Δηλαδή τη διάδοση του Χριστιανισμού σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Εφόσον όλα είχαν τακτοποιηθεί, και το πολύ σπουδαίο έργο του Χριστού είχε ολοκληρωθεί επί της γης, ο Χριστός αναλήφθηκε εις τους ουρανούς. Όχι μόνο η ψυχή αλλά επίσης και το σώμα του. Για αυτό άλλωστε το σώμα του Χριστού δεν βρέθηκε ποτέ.

Άλλες ονομασίες της γιορτής

Ανάληψη του Κυρίου: (επίσημη ονομασία της γιορτής)
● Σηναληψιού: (γιορτάζεται στην περιοχή της Ρόδου)
● Αναληψιός: (γιορτή στη Θράκη)
● Τ’ Αγίου Αναληψιού: (η γιορτή αυτή λέγεται έτσι από τους Χριστιανούς στην Ίμβρο)
● Αναληψού: (γιορτάζεται στο νησί της Σαντορίνης)
● Γαλατοπέφτη: (γιορτάζεται στα νησιά Μύκονος, Σκύρος, Σίφνος και πολλά ακόμα)
● Τα Σαράντα της Πασκαλιάς: (η γιορτή ονομάζεται έτσι στην πόλη της Κομοτηνής.)

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.