Στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, επί του εμβληματικού λόφου του Βροντάδου Ερμουπόλεως, τελέσθηκε απόψε η Ακολουθία των Χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταυρό, προξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ερμουπόλεως κας Ανθής Χαλκιά, του Υποδιοικητή της ΠΝΒ Σύρου, Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και πιστών, με την τήρηση των ισχυόντων μέτρων υγειονομικής προστασίας.

Στην ομιλία του, η οποία αναμεταδόθηκε, όπως και όλη η Ακολουθία, απ’ ευθείας διά του Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού «SYROS TV1», ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανέφερε ότι όπως η Εύα προήλθε από τη πλευρά του Αδάμ, έτσι και η Εκκλησία προήλθε από την νυγείσα πλευρά του Ιησού επι του Σταύρου και προέτρεψε τους πιστούς να ζουν μέσα στην Εκκλησία. ώστε υπό την προστασία του Τιμίου Σταυρού να προκόπτουν στην πνευματική ζωή και να ζουν χριστοπρεπώς και χριστοτερπώς.

Ευχαρίστησε, τέλος, τους Εφημερίους του Ναού, τους Επιτρόπους και τους Ιεροψάλτες και ευχήθηκε σε όλους για το υπόλοιπο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.