Εορτάσθηκε το διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως Ελπίδος και Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου και ιδιαίτερα σε πανηγυρίζοντες ιερούς ναούς που φέρουν κατ’ όνομα των αγίων μαρτύρων γυναικών τα οποία κοσμούν με τα θαύματα και το μάρτυριο τους στο αγιολόγιο της ορθοδόξου ημών εκκλησίας.

Η εορτή της Αγίας Σοφίας εορτάσθηκε με την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων στον φερώνυμο ιερό ναό στην ενορία της Δροσιάς {Παλαιό Ζαπάντι} Αλιβερίου ο οποίος εγκαινιάσθηκε φέτος απο τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ.

Εν συνεχεία ετελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τους Πρωτοπρ Παύλο Κουντούρη εφημέριο Παρθενίου Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου τον Πρεσβύτερο Νικόλαο Καλιπολίτη εφημέριο ενορίας Λεπούρων και τοποτηρητή της ενορίας και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ακολούθως ευχήθηκε καταλήλως στους πιστούς και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.