Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικά τις Κυριακές 15, 22 και 29 Μαΐου οι τελετές λήξεως μαθημάτων των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Νήσου Τήνου, με την επίσκεψη του Ανωτέρου, Μέσου, Κατωτέρου και Προσχολικού Κατηχητικού αντίστοιχα, στην Ιερά Μονή «Κυρίας των Αγγέλων» Κεχροβουνίου Τήνου, όπου η Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη και η Μοναστική Αδελφότητα φιλοξένησε και ξενάγησε τους μαθητές και τις μαθήτριες επί τη επετείω των Διακοσίων ετών από του Οράματος της Οσίας Πελαγίας.

Τα παιδιά του Ανωτέρου και του Μέσου Κατηχητικού με σπουδαία κείμενα τα οποία έγραψαν και παρουσίασαν αναφέρθηκαν στο βίο της Οσίας Πελαγίας, στο πώς βιώνουν το Όραμα της Οσίας και τι σημαίνει η παρουσία της Οσίας και η Εύρεση της αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης στη ζωή τους και για την Ιερά Νήσο Τήνο.

Τα παιδιά του Κατωτέρου και του Προσχολικού συνοδεύτηκαν από τους γονείς τους και τους Κατηχητές και Κατηχήτριες.

Όλα τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους της Ιεράς Μονής, στο Καθολικό, στο κελί της Οσίας Πελαγίας, στη βιβλιοθήκη της Ι. Μονής, στο ζωολογικό κήπο, έπαιξαν, χάρηκαν, έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη» και ακολούθως προσεφέρθη μικρά δοχή.

Η Καθηγουμένη προσέφερε εκ μέρους της Ιεράς Μονής, στα μεγαλύτερα παιδιά το «Καλημέρα Covid» και στα μικρότερα παιδιά «Το παράπονο ενός μανιταριού και άλλα παραμύθια», αμφότερα πονήματα της ιδίας.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός ανέγνωσε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου προς τους μαθητάς και γονείς και ευχαρίστησε την Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη και την Μοναστική Αδελφότητα για τη φιλοξενία των παιδιών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.