Τήνος: Πρόγραμμα Εορτασμού Ευρέσεως Αγίας Εικόνος Ευαγγελιστρίας

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024

3 μ.μ. Τέλεσις Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’ στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, μετά το πέρας του οποίου θα πραγματοποιηθεί περιφορά της Αγίας Εικόνος με πλήρη εκκλησιαστική τάξη στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως όπου και θα τελεσθεί δέησις.

5 μ.μ. Βράβευση των αριστούχων μαθητών των Σχολείων της Τήνου (Σχολ. έτους 2022- 2023) εντός του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας.

10.30 μ.μ. Τέλεσις Ιεράς Αγρυπνίας.

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024

7.30 π.μ. Πανηγυρική χαρμόσυνη κωδωνοκρουσία όλων των Ιερών Ναών της πόλεως Τήνου. Παιάνιση εμβατηρίων από τη Φιλαρμονική στις οδούς της πόλης.
Τέλεσις Όρθρου Ιεράς Πανηγύρεως.

9 π.μ. Τέλεσις Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’.

10.35 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του αοιδίμου Επισκόπου Γαβριήλ και κατάθεση στεφάνου από τον Σεβασμιώτατο Πρόεδρο της Δ.Ε. του Ιερού Ιδρύματος κ. Δωρόθεο Β’.

2 μ.μ. Τέλεση Ακολουθίας Θ’ ώρας στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως. Λιτάνευση της Αγίας Εικόνος στην πόλη με πλήρη εκκκλησιαστική τάξη, από της εξέδρας της πλατείας «Παντανάσσης» και εκφώνηση του Πανηγυρικού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής.
Επάνοδος στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.
Επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των Κτητόρων του Πανσέπτου Ναού και του Ιερού Καθιδρύματος. Κατάθεση στεφάνου από τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. κ. Δημήτριο Λούβαρη

4.20 μ.μ. Εκφώνηση συνοπτικού απολογισμού του λήξαντος έτους 2023, από τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. κ. Δημήτριο Λούβαρη, εντός του Ιερού Ναού.

4.30 μ.μ. Τέλεση Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού.
6.30 μ.μ. Εκκίνηση παραδοσιακής λαμπαδηφορίας.

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

10 π.μ. Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Δωρητών, Συνδρομητών και Ευεργετών του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Η Διοικούσα Επιτροπή προσκαλεί τον λαό της Τήνου να συμπροσευχηθεί και να συμμετάσχει σε όλες τις λειτουργικές και πνευματικές εκδηλώσεις επί τη επετείω των 201 ετών από της Ευρέσεως της Αγίας Εικόνος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.