Χιλιάδες πιστοί απ’ όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό κατέκλυσαν το Ιερό νησί της Παναγίας για την μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού.

Σήμερα το πρωί στον Πανίερο ναό της Ευαγγελιστρίας τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β΄ με τη συμμετοχή του Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσοστόμου, Γέροντας του Ιερού Κελίου Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, Σκήτης Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, των Εφημερίων και Διακόνων του ναού, και Κληρικών από την Κρήτη και την Ρουμανία. Ανάμεσα στο πολυπληθές εκκλησίασμα απ’ όλη την Ελλάδα οι οποίοι έχουν κατακλύσει το νησί ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού της Ελλάδας κ. Ι. Βρούτση, ο Βουλευτής των Κυκλάδων κ. Φιλ. Φόρτωμας, η Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Έπαρχος Τήνου κα Αν. Δεληγιάννη, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παν. Κροντηράς, ο Αντιπροέδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου και Διατελέσαντα Δημάρχου, ο Προέδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, μέλη της Αδελφότητος των Εν Αθήναις Τηνίων, Προέδροι και μέλη Συλλόγων και Φορέων, ο Ολυμπιονίκης κ. Ι. Μελισσανίδης και η προπονήτρια της Ελληνικής ομάδας πόλου κα Αλ. Καμμένου οι οποίοι συνόδευαν τον κ. Υπουργό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και την τελεσθείσα Δοξολογία εγένετο λαμπρή λιτάνευση της Αγίας Εικόνος υπό την επιμέλεια του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού στην μαρμάρινη εξέδρα «Παντανάσσης», προηγουμένης της φιλαρμονικής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου Β΄, του Ιερού Κλήρου και των Αρχών, φερομένης επί των ώμων των Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος του Λιμεναρχείου Τήνου, των μαθητών και μαθητριών, Διευθυντών και Εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων.

Στην μαρμάρινη εξέδρα μετά την καθιερωμένη δέηση ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β΄ ομίλησε αναφερθείς αφενός μεν στον Ευαγγελισμό της Παναγίας, αφετέρου δε στην Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου και τόνισε με έμφαση ότι σήμερα είναι ημέρα Εθνικής ενότητος και ομοψυχίας και πάντα πρέπει να είμεθα ενωμένοι για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που συνήθως αδόκητα έρχονται να πλήξουν την Πατρίδα μας.

Επεσήμανε επίσης ότι οι Ήρωες του ’21 διαμηνύουν στον κόσμο και στην ιστορία ότι «η Ελλάδα ποτέ δεν παθαίνει και δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά…».

Της ομιλίας διακοπτομένης από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες των παρισταμένων χιλιάδων προσκυνητών ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β΄ παρεκάλεσε όλους να μην λησμονούν τις ευεργεσίες της Παναγίας και για τη Σωτηρία της Ελλάδος που την διεφύλαξε.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως, ο Υπουργός κ. Ι. Βρούτσης.

Η φρεγάτα Αιγαίου η οποία εμποδισθήσα από την κακοκαιρία να προσορμισθεί στον προβλήτα, απέδιδε τιμές έξω από το λιμάνι όπου είχε αγκυροβολήσει όπως και το πλοίο της γραμμής “SUPERFERRY”, της εταιρείας GOLDEN STAR FERRIES, την οποία εκείνη την ώρα κατέπλευσε στο λιμάνι της Τήνου.

Επίσης, τιμές απέδωσαν το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ-219, το ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ, αλιευτικά και σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Τήνου.

Μετά της επιστροφή της Αγίας Εικόνος και κατά την διάρκεια της παρατηθήσης δοχής σε όλον τον κόσμο εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β΄ και τα μέλη της Διοικήσεως προσέφεραν εικόνα της Παναγίας και στον Ολυμπιονίκη κ. Ι. Μελισσανίδη και στην προπονήτρια κα Αλ. Καμμένου και τους ευχήθηκαν η Παναγία να τους στηρίζει πάντοτε, να είναι πάντοτε νικητές και να επιστρέφουν με χρυσά μετάλλια τιμώντας την Πατρίδα μας.

????????????????????????????????????

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.