Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός κάλεσε τον Βαρθολομαίο να επισκεφθεί την «Βόρεια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Πρόσκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να έχει τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας απηύθυνε τόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος.
«Κάποια στιγμή θα έχω τη χαρά και την ευλογία να πραγματοποιήσω μία τέτοια επίσκεψη» απάντησε ο Παναγιώτατος εξηγώντας τους λόγους που δεν έκανε ακόμα επίσκεψη στη χώρα.

Ακολούθως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε, πρώτα σε κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια στην Αίθουσα του Θρόνου, τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Βορείου Μακεδονίας, με τους Υπουργούς Εξωτερικών Εξοχ. κ. Bujar Osmani, Εθνικής Άμυνας Εξοχ. κυρία Slavjanka Petrovska, και Εσωτερικών Εξοχ. κ. Oliver Spasovski, και τους υπόλοιπους κυβερνητικούς αξιωματούχους και συνεργάτες του, παρουσία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Στεφάνου και των Ιεραρχών και των κληρικών που τον συνοδεύουν.

Ο Πρωθυπουργός κ. Kovačevski εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος, και αναφερόμενος στο σημερινό συλλείτουργο έκανε λόγο για μεγάλη και ιστορική ημέρα. Όπως είπε, διορθώθηκε μία μεγάλη ιστορική αδικία και επικαλούμενος όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Στέφανος, λίγο νωρίτερα στον Πατριαρχικό Ναό, επανέλαβε ότι η Αρχιεπισκοπή Αχρίδος πάντοτε ήταν κοντά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.