Την Παρασκευή 23 Απριλίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε κατά την τελευταία Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλίων.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέφερε στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα: «Τήν ψυχωφελή πληρώσαντες Τεσσαρακοστήν», ακούσαμε σήμερα στο πρώτο εσπέριο στιχηρό Ιδιόμελο του Τριωδίου. Δοξολογούμε τον Θεό και Τον ευχαριστούμε που μας χάρισε αυτή την πνευματική ευκαιρία να διανύσουμε και να ολοκληρώσουμε άλλη μία Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Και εισερχόμαστε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, κατά την οποία η Εκκλησία και πάλι θα μας φανερώσει όλα εκείνα τα μεγάλα και φρικτά που υπέμεινε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός για τη δική μας σωτηρία. Θα δούμε όλα εκείνα τα μεγάλα γεγονότα που αποκαλύπτουν την μεγάλη Του αγάπη για τον κόσμο, τη μανιακή αγάπη που έχει για τον άνθρωπο. Και εμείς θα κληθούμε να δείξουμε πόσο αποδεχόμαστε αυτή την αγάπη.

Η Μεγάλη Εβδομάδα αποτελεί το κέντρο της ζωής των ορθοδόξων χριστιανών. Τα μεγάλα θεολογικά και ιστορικά της γεγονότα ερμηνεύονται και αναλύονται μόνο μέσα από τα Μυστήρια της χάριτος του Θεού και τις ωραίες λατρευτικές Ακολουθίες. Γι’ αυτό ας προσπαθήσουμε να την αξιοποιήσουμε και να προσερχόμαστε όσο μπορούμε στην Εκκλησία, για να μπορούμε να βιώσουμε τα Πάθη του Χριστού και να υμνήσουμε την τριήμερο Ανάστασή Του».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης έδωσε κατευθυντήριες γραμμές προς τους Ιερείς της μητροπολιτικής περιφέρειας Χερσονήσου σχετικά με την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών κατά την Μεγάλη και την Διακαινήσιμο Εβδομάδα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.