Με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε απόψε ο πρώτος Κατανυκτικός εσπερινός στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας.

Του Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου συμπροσευχομένου από του Ιερού Βήματος, τέλεσε την Ακολουθία ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς μετά του Διακόνου Θεοφίλου Κυριάκου και παρισταμένων του συνόλου των κληρικών της πόλεως της Καλαμάτας και εκ των ενοριών της περιφέρειας.

Προ του πέρατος κήρυξε τον θείο λόγο ο Πρωτοσύγκελλος, με θέμα “Νηστεία και Προσευχή. Εφόδια στον αγώνα της Μεγ. Τεσσαρακοστής”, τονίζοντας τα πνευματικά και ψυχικά οφέλη των πιστών από την νηστεία και την προσευχή και λέγοντας χαρακτηριστικά πως κατά την περίοδο αυτή πρέπει “να περιορίσουμε τα “θέλω” μας, τα πάθη μας, τη γλώσσα μας, το βλέμμα μας, τα λόγια μας, παράλληλα με τις τροφές” ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφερόμενος στην προσευχή τόνισε τα θεία χαρίσματα, των οποίων γίνεται πρόξενος η προσευχή, δηλαδή την ειρήνη των λογισμών και την ταπείνωση, έτσι όπως τα προβάλει ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας και της ομιλίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε υγεία και δύναμη για τον πνευματικό αγώνα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και προέστη της αλληλοσυγχωρήσεως μεταξύ κλήρου και λαού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.