Ο Σταυρός του Μεγάλου Κωνσταντίνου

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου αναμένεται στον Βόλο το αντίγραφο του Σταυρού του πρώτου Αυτοκράτορος του Γένους και μετέπειτα Αγίου και Ισαποστόλου Κωνσταντίνου του Μεγάλου, που με διαταγή του φιλοτεχνήθηκε, μετά από Θεϊκή οπτασία, όταν, στις 28 Οκτωβρίου 312μ.Χ., όταν αξιώθηκε να δει στον ουρανό, δι΄ αστέρων σχηματιζόμενο, το σχήμα του Σταυρού, με την προτροπή «Εν τούτω νίκα», προ της νικηφόρου μάχης του κατά του Μαξεντίου.

Αντίγραφο του ιστορικού αυτού ιερού συμβόλου, το οποίο στο κέντρο του φέρει τεμάχιο Τιμίου Ξύλου του Σταυρού του Κυρίου μας και παραπέμπει ευθέως στις απαρχές του Γένους, θα κομίσει, θα δωρίσει στην Τοπική μας Εκκλησία και θα ενθρονίσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου ο Καθηγούμενος της Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Βατοπαιδινός.

Ο π. Εφραίμ ανταποκρίθηκε σε παλαιό αίτημα του Ναού, το οποίο επικαιροποιήθηκε επ’ εσχάτων και έτυχε της πατρικής ευλογίας του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος δι’ επισήμου εγγράφου αιτήθηκε την έλευση του Σταυρού. Το ιερότατο σέβασμα θα παραμείνει εσαεί στον Μητροπολιτικό μας Ναό, ώστε να τιμάται και προσκυνείται υπό του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Η υποδοχή του ιερού κειμηλίου θα πραγματοποιηθεί κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

5.30μ.μ. Επίσημη Υποδοχή Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου στην διασταύρωση των οδών Δημητριάδος και Αγίου Νικολάου (έμπροσθεν του καταστήματος των ΕΛΤΑ), υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του λαού και λιτάνευση αυτού.

Ενθρόνιση του Σταυρού στο κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού μας Ναού και τέλεση του Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.