Την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης από την Νέα Αρτάκη υποδέχθηκε σήμερα, Σάββατο 25 Μαΐου 2024 ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Ανακάσης.

Με αφορμή την 1η επέτειο εγκαινίων του Ιερού Ναού, πραγματοποιήθηκε σήμερα η λαμπρή υποδοχή της Παναγίας Φανερωμένης στην πλατεία του Ναού.

Την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας κόμισε ο Προϊσταμενος του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης π. Μεθόδιος και την υποδέχθηκε ο Θεοφ. Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούση, τον συνεφημέριο του του π. Γεώργιο Χαλιώτη και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Ιερών Μητροπόλεων.

Στην συνέχεια η Ιερά Εικόνα τοποθετήθηκε σε προσκυνητάρι στον σολέα του Ιερού Ναού προς ευλογία και προσκύνηση των ευλαβών προσκυνητών.

Αμέσως μετά τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός και Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στις Ιερές Ακολουθίες παρέστη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίων Αναργύρων Κωνσταντίνος Δρόσος και πλήθος πιστών.

Να αναφεθεί ότι η Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι την Πέμπτη 30 Μαΐου, και καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

Τέλος να σημειωθεί ότι την Τρίτη 28 Μαΐου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την 1η Επέτειο Εγκαινίων του Ιερού Ναού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.