Οικουμενικό Πατριαρχείο: Την Μητρόπολη Διδυμοτείχου θα επισκεφθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνό, τον οποίο δέχθηκε σε ακρόαση.

Η πρόσκληση γίνεται επ’ ευκαιρία των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 150 ετών από την κοίμηση του μ. Στέφανου Καραθεοδωρή.

Αναλυτικότερα, όπως έγινε γνωστό από το Οικουμενικό Πατριαρχείο:

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, εδέχθη εις ακρόασιν:

– Τον Σεβ. Μητροπολίτην Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνόν, μετά του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Βαρθολομαίου Αστεριάδου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Ορεστιάδος, των Πανοσιολ. Αρχιμανδριτών κ. Ελπιδοφόρου Λημναίου, Ηγουμένου της Ι. Μονής Δαδιάς, κ. Κυρίλλου Κολτσίδου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Διδυμοτείχου, κ. Νικοδήμου Σκλέπα, κ. Ανδρέου Αιντινίδου, κ. Γαβριήλ Χειμώνα και κ. Νέστορος Ουρουμτζίκη, του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Νικολάου Καρπαθάκη, του Ιερολ. Διακόνου κ. Παντελεήμονος Χαρτοφύλακα, και των Εντιμ. κ. Πασχάλη Χατζάκη, Λογιστού της Ι. Μητροπόλεως, και κ. Αλεξάνδρου Παπαιωάννου.

Η Α. Σεβασμιότης υπέβαλε τη Α. Θ. Παναγιότητι την ευλαβή πρόσκλησιν του κλήρου και του λαού της Ορεστιάδος όπως Αύτη προστή των εκείσε κατά τον προσεχή Σεπτέμβριον γενησομένων εκδηλώσεων επί τη συμπληρώσει 150 ετών από της κοιμήσεως του μ. Στεφάνου Καραθεοδωρή, γόνου της περιοχής και Μ. Ευεργέτου της Εκκλησίας και του Γένους.

– Τον Εντιμ. κ. Παναγιώτην Φυντάνην, εξ Ίμβρου.

* * *

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, εξεπροσωπήθη υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μιλήτου κ. Αποστόλου, κατά την εξόδιον Ακολουθίαν του αειμνήστου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου, τελεσθείσαν εν τω Ι. Καθεδρικώ Ναώ Αποστόλου Παύλου Καβάλας, την Δευτέραν, 31ην λ.μ. Ιουλίου.

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.