ΣΚΟΠΙΑ ΝΕΑ: Στην Ι.Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, σε προάστιο των Σκοπίων, την Κυριακή 8-1-23 {2η μέρα Χριστουγέννων με το Π.Η.}, όταν η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Προφήτη, Βασιλέα και Ψαλμωδού Δαυίδ, ο θεοφ/τος Επίσκοπος των Στόβων και τοποτηρητής Στρώμνιτσας κ.Δαυίδ, γιόρτασε την ονομαστική του εορτή.

Στην Θ. Λειτουργία χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων κ.κ.Ιωάννης. Συνιερουργοί του ο σεβ/τος Επίσκοπος Μπρεγκαλνίτσας ο και τοποτηρητής Μοναστηρίου & Πελαγονίας κ.Μάρκος και ο εορτάζων Επίσκοπος Στόβων κ.Δαυίδ.

Έλαβαν μέρος ιερείς από την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αχρίδας και έψαλλαν μοναχές της Μονής, υπό την Ηγουμένη μ.Κυράνα.

Το Θ.Λόγο, μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, κήρυξε εμπνευσμένα και επικαίρως ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ.Ιωάννης, συγχαίροντας τον εορτάζοντα Αρχιγραμματέα της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος κ.Δαυίδ.

Πριν την απόλυση, μετά την ευλογία των σπερμάτων του τιμώμενου Αγίου της ημέρας, ο κ.Δαυίδ σε σύντομη προσφώνησή του, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την τιμητική του παρουσία, καθώς επίσης και τον συνεπίσκοπό του κ.Μάρκο, τους ρασοφόρους, την Ηγουμένη Κυράνα με την αδελφότητα
καθώς και το ευλαβές εκκλησίασμα των προσκυνητών, που προσήλθαν για να ευχηθούν τα δέοντα στον εορτάζοντα Δεσπότη.

Ακολούθησε γεύμα που ετοίμασαν οι μοναχές και καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο αρχονταρίκι, με τον φημισμένο στα Σκόπια πιανίστα κ.Ivo Nastevski .

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.