Την Επισκοπή Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης επισκέπτεται από χθες το απόγευμα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Ο Προκαθήμενος της εν Σερβίας Ορθοδόξου Εκκλησίας μετά τη διήμερη επίσκεψη στην Επισκοπή Μιλεσέβου, έγινε θερμά δεκτός στην έδρα της Επισκοπής Ζαχουμίου, το Τρέμπνιε της Βοσνίας, από τον Επίσκοπο κ. Δημήτριο τον κλήρο και τον λαό της πόλης.

Τον Πατριάρχη κ.κ. Πορφύριο συνόδευαν Επίσκοποι του Πατριαρχείου Σερβίας. Μετά την υποδοχή τελέστηκε Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Στην προσφώνησή του ο Πανιερώτατος κ. Δημήτριος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την τιμητική επίσκεψη και τη μεγάλη ευλογία της Επισκοπής να υποδέχεται τον Πατριάρχη Σερβίας.

Στην αντιφώνησή του ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος τόνισε ότι βρίσκεται σε μια γη Αγίων την οποία κατοικεί ο πιστός λαός της Επισκοπής Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης και ότι σκοπός της επίσκεψής του είναι η τόνωση της πίστης τους καθώς όλοι καλούνται να συνεχίσουν το έργο που ξεκίνησε ο Άγιος Σάββας, ο πρώτος Αρχιεπίσκοπος Σερβίας.

“Ήρθα να παρηγορηθώ στην πίστη σας. Αυτή η παρηγοριά μου μετατρέπεται σε χαρά, σε έπαινο, σε προσευχή που κάνουμε όλοι μαζί για όλο τον κόσμο, ώστε ο Κύριος πράγματι στις ταραγμένες μέρες που ζούμε να κατεβάσει το απαλό χέρι Του, να ευλογήσει όλους τους ανθρώπους”, ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.