Ο υπουργός Εξωτερικών, Βασίλης Κασκαρέλης, στο περιθώριο της συμμετοχής του στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Όσλο, προγραμματίζεται να συναντηθεί με την υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Olta Xhaçka, προκειμένου να θέσει το ζήτημα της αποφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, και του Παντελή Κοκαβέση.

Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την πρέσβυ της Ελλάδος στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, προκειμένου να υπάρχει διαρκής ενημέρωση, ενώ ταυτόχρονα δίδονται οι κατάλληλες οδηγίες για τον χειρισμό της εν λόγω υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι, κατόπιν σχετικών οδηγιών, η πρέσβης της Ελλάδας έχει συναντηθεί προσφάτως και με τους δύο, και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους συγγενείς και τους δικηγόρους τους.

Ψήφισμα συμπαράστασης στον Φρέντι Μπελέρη από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας

Ψήφισμα στήριξης και συμπαράστασης στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Χειμάρρας, Διονύσιο Φρέντι Μπελέρη, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, υιοθετώντας σχετικό κείμενο ψηφίσματος της ΚΕΔΕ, με το οποίο και ζητείται η άμεση αποφυλάκισή του, καθώς κρατείται από τις αλβανικές αρχές.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.