Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε απόψε την Ακολουθία του ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Ποσειδωνίας, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Χριστοφόρου Παπανικολάου, και την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού, των Δημοτικών Συμβούλων κας Αγγελικής Πρίντεζη και κ. Ιωάννη Βρούτση, του Υποδιοικητή της ΠΝΒ Αγκαθωπών και πιστών εντός και εκτός του Ναού, τηρούντων τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην Αποστολική καταγωγή του Μυστηρίου του Ευχελαίου και στην προεικόνισή του στην παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, ο οποίος επάλειψε με οίνο και έλαιο τις πληγές του περιπεσόντος εις τους ληστάς, και στο πώς η ευχή της πίστεως, η προσευχή της Εκκλησίας, σώζει τον κάμνοντα.
Έκανε δε μνεία του Αγίου Συμεών Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνιστά το ιερό Ευχέλαιο να τελείται μετά την Εξομολόγηση και όταν υπάρχουν ασθενείς, που δεν θα χρίονται μόνον αυτοί αλλά και τα μέλη της οικογένειάς τους.
Προέτρεψε, επίσης, τους πιστούς να προετοιμαστούν με εξομολόγηση για τη συμμετοχή τους στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, χριόμενοι με το Άγιο Έλαιο, όπως το παρέλαβε η Εκκλησία από την Ιουδαική και αρχαία παράδοση, την οποία εκχριστιάνισε, ώστε να αποκτήσουν σωματική και πνευματική δύναμη και υγεία.
Ευχαρίστησε τον Εφημέριο και τους συνεργάτες του καθώς και τους πιστούς, για την μετά προσοχής και κατανύξεως παρουσία τους, και τους ευχήθηκε για το Άγιο Πάσχα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.