Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε απόψε την Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού, στην πευκόφυτη περιοχή του Επισκοπείου της Σύρου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και την παρουσία Σύριων πιστών και παραθεριστών!

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία της καθιερώσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, από τα πρωτοχριστιανικά χρόνια έως την εποχή του Αυτοκράτορα Μαυρίκιου, ο οποίος την καθιέρωσε επίσημα το 460 μ. Χ., καθώς και στις ιστορικές πληροφορίες που εμπεριέχονται στα Απόκρυφα Ευαγγέλια, περί της Κοιμήσεως, της Ταφής και της Μεταστάσεως της Θεοτόκου.
Αναφέρθηκε, ωσαύτως, και στην Ορθόδοξη διδασκαλία για το πρόσωπο της Θεοτόκου, η Οποία εγεννήθη φέρουσα, ως άνθρωπος, το προπατορικό αμάρτημα, από το οποίο απηλλάγη κατά τον Ευαγγελισμό Της, γι’ αυτό και δεν θεωρείται «συλλυτρώτρια», αλλά μεσίτρια υπέρ των ανθρώπων προς τον Υιό Της και Θεό!
Αύριο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα μεταβεί στην Μύκονο και το απόγευμα θα τελέσει τα Εγκαίνια της Έκθεσης «ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ», με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.