Την Αγιορειτική Εστία επισκέφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς. Τον κ. Ντάτσιτς υποδέχτηκε ο δήμαρχος της πόλης και πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν τονίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω ενδυνάμωση των ιστορικών και κοινών πολιτιστικών δεσμών που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τη Σερβία.
Από την πλευρά του, ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών προσκάλεσε τον δήμαρχο να επισκεφτεί το Βελιγράδι, ενώ ο κ. Ζέρβας τού χάρισε επίχρυσο αντίγραφο με λεπτομέρεια εγκολπίου του 12ου αιώνα, που απεικονίζει τον Αγ. Δημήτριο.

Κατά την παραμονή του στη Αγιορειτική Εστία, ο Σέρβος υπουργός ξεναγήθηκε στην τρέχουσα έκθεση φωτογραφίας του Ν. Κουκή, Άθως- Βίος Ερήμου και ενημερώθηκε για τις δράσεις, τις εκδόσεις και τα αγιορείτικα προϊόντα που διατίθενται στο βιβλιοπωλείο της, συνοδευόμενος -μεταξύ άλλων- από τον πρέσβη της Σερβίας Ντούσαν Σπάσογιεβιτς και την πρόξενο της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη Ντραγκάνα Γκλίσιτς.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.