ΒΑΤΙΚΑΝΟ-Ποιος ήταν ο δολοφονημένος ιερέας Όσκαρ Ρομέρο, του οποίου την αγιοποίηση ανακοίνωσε το Βατικανό

Βατικανό:

Την αγιοποίηση του αρχιεπισκόπου του Ελ Σαλβαδόρ Όσκαρ Ρομέρο, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1980 από ένα ακροδεξιό «απόσπασμα θανάτου και έχει αναδειχθεί σε ήρωα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Λατινική Αμερική, ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό.

Ο πάπας Φραγκίσκος έκανε αυτήν την ανακοίνωση σε συνεδρίαση των καρδιναλίων στην οποία δόθηκε η τελική έγκριση για πολλές αγιοποιήσεις.

Ο Όσκαρ Αρνούλφο Ρομέρο πυροβολήθηκε στις 24 Μαρτίου 1980, ενώ τελούσε τη λειτουργία στο παρεκκλήσι ενός νοσοκομείου.
Στα κηρύγματά του κατήγγελλε συχνά την καταστολή και τη φτώχεια στην πατρίδα του.

Η δολοφονία του υπήρξε ένα από τα πιο σοκαριστικά επεισόδια στη μακρά σύγκρουση μεταξύ των αριστερών ανταρτών και των κυβερνήσεων που στηρίζονταν από τις ΗΠΑ, κατά την οποία χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν από ακροδεξιές παραστρατιωτικές οργανώσεις. Κανείς δεν λογοδότησε ποτέ για τον θάνατό του αρχιεπισκόπου.

Ο Φραγκίσκος, ο πρώτος Λατινοαμερικανός ποντίφικας, είχε εξαγγείλει την αγιοποίηση του Όσκαρ Ρομέρο το 2015, λέγοντας ότι δολοφονήθηκε «από μίσος για την πίστη».

Ο πάπας δήλωσε ότι ο Ρομέρο θα αγιοποιηθεί αφού η θεολογική και ιατρική επιτροπή του Βατικανού ενέκρινε ένα θαύμα που του αποδίδεται.

Η Εκκλησία διδάσκει ότι ο Θεός πραγματοποιεί τα θαύματα, αλλά οι άγιοι μεσολαβούν εκ μέρους των ανθρώπων που προσεύχονται σ’ αυτούς. Συνήθως τα θαύματα είναι μια ιατρικώς ανεξήγητη ίαση κάποιου ασθενούς.

Όσκαρ Ρομέρο

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.