Κατά την Αγία και Ιερά Σύνοδό της τον Φεβρουάριο, η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία αγιοκατάταξης αρκετών Ρουμάνων Ομολογητών και ιεραποστόλων υπό τον κομμουνισμό έως το 2025, ώστε να εορταστούν μαζί με την 140η επέτειο της Αυτοκεφαλίας και την 100ή επέτειο από την ίδρυση του Πατριαρχείου.

Τον Μάρτιο, ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Βαρλαάμ του Ploești είχε πει ότι η ρουμάνικη εκκλησία θέλει να αγιοκατατάξει τον αείμνηστο πρεσβύτερο Κλεόπα (Ιλίε) της Ιεράς Μονής Sihăstria, τον μεγάλο θεολόγο π. Ντιμίτρου Στανιλοάε και τον μακαριστό πρεσβύτερο Γεράσιμο (Ίσκου) της Ιεράς Μονής Tismana ως τρεις ομολογητές της πίστεως.

Το Σάββατο, ανακοινώθηκε, επίσης, το όνομα ενός ακόμα πατέρα της ρουμανικής Εκκλησίας, που η Σύνοδος εξετάζει να αγιοκατατάξει, ετοιμάζοντας τον φάκελό του: του Αρχιεπισκόπου Μελχισέδεκ Στεφανέσκου, που έζησε τον 19ο αιώνα και θεωρείται ο πατέρας της Αυτοκεφαλίας της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στην 129η επέτειο από την κοίμηση του Επισκόπου Μελχισεδέκ, ο Αρχιεπίσκοπος Ρόμαν και Μπακάου κ. Ιωακείμ αποκάλυψε την πληροφορία, λέγοντας πως τα ιερά λείψανα του Επισκόπου θησαυρίζονται στο Επισκοπικό παρεκκλήσι του Αγίου Αντύπα ολόκληρα και ευωδιάζοντα.

ope

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.