Στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κυριακίου λειτούργησε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος με την συμμετοχή σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας Κυριακίου.

Συγκεκριμένα στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου – Λυκείου με τους Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς των Σχολείων.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του ανέλυσε με απλό και παραστατικό τρόπο τη ευαγγελική περικοπή της ημέρας. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος εκφράζοντας την αγάπη του προς τα παιδιά πρόσφερε σε κάθε ένα από ένα μικρό δωράκι (τεράδια, μολύβια, στυλό, ξυλομπογιές κλπ) και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά τα οποία γνωρίζει, αφού με τους γονείς τους συνδέεται από την εποχή που ήταν Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά, καθώς και με τους Εκπαιδευτικούς στους οποίους ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους.

Η εορτή του Αγίου Αρτεμίου
Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου εορτή του Αγίου Γερασίμου και του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας, ενώ στη συνέχεια χοροστάτησε στη Δοξολογία που τελέστηκε με την συμμετοχή του Αστυνομικού Διευθυντή Βοιωτίας, Αξιωματικών και Αστυνομικών της επαρχίας μας. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε υγεία και Χρόνια πολλά στους Αστυνομικούς και ο Άγιος Αρτέμιος να τους προστατεύει στο δύσκολο έργο τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.