Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020, η εορτή της 28ης Οκτωβρίου μαζί αυτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στην Ιερά Μητρόπολη της Ζάμπια. Ο όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου στη Λουσάκα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζάμπιας κ Ιωάννη, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Στην εκκλησία ακούστηκε, επίσης, το μήνυμα του Υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα απόδημου Ελληνισμού, κ. Κωνσταντίνου Βλάση, το οποίο εκφώνησε ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Ζάμπια, κ. Μιχαήλ Κρούπνικ, ο οποίος εκφώνησε και τον πανηγυρικό της ημέρας.

Παραβρέθηκαν και οι δύο Γενικοί πρόξενοι Ελλάδος, ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας Λουσάκας Γ. Ηλιακόπουλος, η δασκάλα του σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας Λουσάκας, γονείς και μαθητές.

Μετά το τέλος της δοξολογίας ακολούθησε αγιασμός, κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στο Μνημείο των Πεσόντων στον προαύλιο χώρο της Ελληνικής Κοινότηταςμ καθώς και η εορταστική σχολική εκδήλωση και δεξίωση στην αίθουσα της Κοινότητας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.