Τι κοινό έχουν τα μαγνητόμετρα, τα χιόνια και οι πιγκουίνοι; Το καθένα μπορεί να βρεθεί σε πλήρη εξέλιξη στην Ερευνητική Βάση Akademik Vernadsky της Ουκρανίας, ένα επιστημονικό κέντρο της Ανταρκτικής που είναι ευρέως γνωστό για τις ερευνητικές του μελέτες για την αλλαγή του κλίματος.

Το σημερινό Doodle γιορτάζει αυτόν τον ιστορικό σταθμό, ο οποίος μεταφέρθηκε επίσημα από τον Βρετανικό στον ουκρανικό έλεγχο αυτήν την ημέρα το 1996.

Βρίσκεται στο μικρό νησί Galindez στον Ανταρκτικό Κύκλο, ο σταθμός Vernadsky είναι ο άμεσος διάδοχος της βρετανικής βάσης Faraday, που ιδρύθηκε για πρώτη φορά ως μετεωρολογικό παρατηρητήριο το 1947.

Σήμερα, ο σταθμός Vernadsky λειτουργεί από περιστρεφόμενο προσωπικό δώδεκα. χειμώνας. Για περίπου δέκα μήνες κάθε φορά, κάθε χειμώνας υφίσταται ακραία απομόνωση (δεν υπάρχει πόλη εντός 1.000 ναυτικών μιλίων!) Και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, όλα στο όνομα της επιστημονικής προόδου. Όταν δεν είναι απασχολημένοι με την προετοιμασία για αποστολές στην έρημο της Ανταρκτικής, το προσωπικό της βάσης εργάζεται όλο το χρόνο για τη συντήρηση του σταθμού και τη διεξαγωγή έρευνας για τα πάντα, από πληθυσμούς πιγκουίνων έως τις ατμοσφαιρικές επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Ευχαριστώ όλους όσους διατηρούν την ψυχραιμία τους στη βάση του Vernadsky, σας ευχαριστούμε που βοηθήσατε να κατανοήσετε καλύτερα τον μεταβαλλόμενο πλανήτη μας!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.