Η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε τιμητική ρήτρα αναγνωρίζοντας την 19η Οκτωβρίου ως την 50η επέτειο εισόδου στην Ιεροσύνη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής από το Ιλινόις Darin LaHood παρουσίασε ένα επίσημο αντίγραφο της τιμητικής διάκρισης τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, λέγοντας πως «σήμερα επιθυμώ να τιμήσω τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Κωνσταντινουπόλεως για την 50η επέτειο της ιεροσύνης του.

Ο Παναγιότατος χειροτονήθηκε ως ιερεύς στις 19 Οκτωβρίου του 1969. Από εκείνη την ημέρα δεν σταμάτησε ποτέ να κάνει μεγάλα άλματα στις θρησκευτικές μελέτες και να εργάζεται φια την παγκόσμια ειρήνη. Οι υπηρεσίες τους στην παγκόσμια κοινωνία μας έχει θετική επήρεια στη ζωή πολλών ανθρώπων».

Ο βουλευτής κ. LaHood είπε ακόμα πως «είμαι ευγνώμων για όλα τα καλά που κάνει ο Παναγιότατος για τους Αμερικανούς και για όλους τους ανθρώπους ανά τον Κόσμο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι μία υπενθύμιση σε μας πως οι θετικές προσπάθειες ακόμα και ενός ανθρώπους μπορεί να είναι ωφέλιμες στη ζωή αναρίθμητων ανθρώπων».

Την έκδοση της τιμητικής αυτής διακρίσεως προκάλεσε ο Τζον Ακερμαν, από την πόλη Ουάσιγκτον του Ιλινόις ο οποίος το έτος 2018 εκλέχτηκε Γραμματέας (Clerk) και Υποθηκοφύλακας της Κομητείας Tazewell County και ο οποίος είναι Ελληνορθόδοξος.

Την τιμητική αναγνώριση παρέλαβαν ο Τζον Ακερμαν και ο π. Αναστάσιος Θεοδωρόπουλος από την κοινότητα των Αγίων Πάντων στην πόλη Πεόρια του Ιλινόις.

Η τιμητική αυτή διάκριση της Βουλής των ΗΠΑ θα δοθεί στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο με την θερμή παράκληση να την επιδώσει στον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάιο η Βουλή των Αντιπροσώπων της πολιτείας του Ιλινόις ψήφισε ομόφωνα παρόμοια τιμητική διάκριση για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Εισηγητής ήταν ο πολιτειακός βουλευτής Tim Butler και την οποία επίσης προκάλεσε ο Τζον Ακερμαν. Ηδη η διάκριση αυτή έχει φτάσει στον Πατριάρχη.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.