Στις 30 Ιανουαρίου 2021 τελέσθηκε στο ναό της Αγίας Ισαποστόλου Μαρίας Μαγδαληνής στη Γεθσημανή η Θεία Λειτουργία εξ αφορμής του εορτασμού της εκατονταετίας της μετακομιδής στην Ιερουσαλήμ των τιμίων λειψάνων των μαρτύρων του Αλαπάγεφσκ, δηλαδή της μεγάλης δουκίσσης Ελισάβετ Φιόντοροβνα και της μοναχής Βαρβάρας.

Η απόφαση να καθιερωθεί ο σχετικός εορτασμός ελήφθη από την Ιερά Σύνοδο της Υπερορίου Ρωσικής Εκκλησίας στις 11/24 Ιουλίου 2020. Σύμφωνα με αυτήν, η Σύνοδος όρισε τον εορτασμό της μετακομιδής των τιμίων λειψάνων στις 17/30 Ιανουαρίου με ένταξη της ημερομηνίας αυτής στο εκκλησιαστικό-λατρευτικό εορτολόγιο της Υπερορίου Ρωσικής Εκκλησίας.

Της Θείας Λειτουργίας ανήμερα της εορτής στον ναό της Αγίας Ισαποστόλου Μαρίας Μαγδαληνής, όπου φιλοξενούνται τα τιμία λείψανα των μαρτύρων του Αλαπάγεφσκ, προέστη ο εκπρόσωπος της Υπερορίου Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ αρχιμανδρίτης Ρωμανός Κρασόφσκι.

Με ευλογία του επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ αρχιμανδρίτη Αλεξάνδρου Γέλισοφ στη Θεία Σύναξη συμμετείχε ο ταμίας της Αποστολής ιερομόναχος Αθανάσιος Μπούκιν.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.