Τιμήθηκε στη Μητρόπολη Λεμεσού, η μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, ο οποίος με τη ζωή και το έργο του προσέφερε τα μέγιστα στην δογματική θεολογία και ζωή της Εκκλησίας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, κατά την τελεσθείσα πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής προεξάρχοντος του εορτάζοντος Αρχιερέως Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νιτρίας κ. Νικόδημος (Έξαρχος Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λήδρας κ. Επιφάνιος (ηγούμενος Ιεράς Μονής Παναγίας Μαχαιρά).

Στη θεία λειτουργία συμμετείχαν Ηγούμενοι των Μονών της Μητροπόλεως, καθώς και άλλοι ιερείς. Τα αναλόγια κόσμησε επαξίως η χορωδία της Μητροπόλεως «Ρωμανός ο Μελωδός» υπό τη διεύθυνση του Πρωτ. Νικόλαου Λυμπουρίδη.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως , Πρωτ. Μιχαήλ Βοσκός.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Νίκος Νικολαϊδης, Βουλευτές, Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, σημαιοφόροι μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλεως, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.