Τον 25 έτη Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αλμυρού κ. Βασίλειο Πρασσά τίμησαν από κοινού η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, ο Δήμος Αλμυρού και ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», για σύνολη την τριακονταπενταετή ιεροψαλτική του διακονία στην επαρχία Αλμυρού. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, πολλοί Κληρικοί της επαρχίας και πλήθος φιλόμουσων της περιοχής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27/10, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού και κατ’ αυτήν, η Χορωδία του Συνδέσμου, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου κ. Ευσταθίου Γραμμένου, παρουσίασε πρόγραμμα με επίλεκτους εκκλησιαστικούς ύμνους.

Στην προσφώνησή του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών κ. Γεώργιος Σιώκος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο τιμώμενος «είναι ένας δυναμικός και καλοσυνάτος Ιεροψάλτης. Ακούραστος όλα αυτά τα χρόνια, έδινε το παρόν στις πρόβες της χορωδίας του Συνδέσμου, χωρίς να αγκομαχήσει για την μετακίνηση ή την κούραση! Διετέλεσε επί 15 και πλέον χρόνια Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου μας, τίμησε και τιμά όλη την επαρχία Αλμυρού, και ήταν αυτός που διαρκώς ενίσχυε με την παρουσία και την μεθοδικότητά του, έτσι ώστε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, εδώ στον Αλμυρό, να είναι πλήρης μαθητών».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.