Με κάθε δυνατή μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε χθες, 17 Ιουλίου 2022, στο γραφικό και φιλοπρόοδο χωριό Φαγιάς της Ζακύνθου η καθιερωμένη λιτάνευση της Εικόνας και του ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, προστάτιδος της περιοχής.

Προηγήθηκε Μικρός Παρακλητικός Κανόνας προς την τιμώμενη Αγία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄. Έψαλαν, κατά το ζακύνθιο μουσικό ιδίωμα, οι Πρωτοψάλτες Νικόλαος Λειβαδάς και Διονύσιος Ρένεσης, συμπαραστατούμενοι από τους βοηθούς τους.

Σημειωτέον ότι δεν πραγματοποιήθηκε λαϊκό πανηγύρι, με ορχήστρα, χορούς και φαγητά, διότι το χωριό πενθεί τον πρόωρο και αδόκητο χαμό ενός παλικαριού της Ενορίας.

Το πρωί της Κυριακής, στην Ενορία της Αγίας Μαρίνας Φαγιά Ζακύνθου είχε τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεστώτος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, ο οποίος μάλιστα ομίλησε εμπνευσμένα προς τους φιλέορτους εκκλησιασθέντες.
Στο κέντρο του Ναού δέσποζε η περίπυστη Εικόνα της Αγίας, εντός της ζακυνθινοπρεπούς χρυσοξυλόγλυπτης καθέδρας Της και το παλαιόθεν θησαυριζόμενο στην Ενορία Λείψανό Της.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης απένειμε το οφφίκιο του Μεγάλου Οικονόμου στον καλό Εφημέριο π. Ιωάννη Ρένεση, εξαίροντας συνάμα την αξιοσύνη και την υποδειγματική επιμέλειά του στα ιερατικά καθήκοντά του, την ευπείθεια και την υπακοή του στα κελεύσματα των προϊσταμένων της τοπικής Εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.