Ανήμερα της Θεομητορικής εορτής της Ζωοδόχου Πηγής τιμήθηκε και φέτος, στους Ευζώνους, η επέτειος της Μάχης των Ευζώνων που έγινε στις 25 Απριλίου 1941.

Τελέστηκε δοξολογία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου.

Στην συνέχεια, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Μαρία Ταρενίδου.

Κατάθεση στεφάνων έκαναν : ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γεώργιος Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ Κιλκίς Γεώργιος Φραγγίδης για την Βουλή των Ελλήνων, ο Ταξίαρχος της 33ης ΜΚ ΤΑΞ Θεόδωρος Ελευθεριάδης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς Δημήτριος Μικρός, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας Αλέξανδρος Ταρινίδης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Ευζώνων Νικόδημος Τσανικίδης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευζώνων και η νεολαία του χωριού Εύζωνοι.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση επίσης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων, δημότες και επισκέπτες.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορούς από τον Σύλλογο Ποντίων Ποντοηράκλειας «Διγενής Ακρίτας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.