Τιμήθηκαν οι πεσόντες της Κόνιτσας - Μητρ. Ανδρέας: Η οικογένεια βάλλεται έσωθεν κι έξωθεν. Του π. Ηλία Μάκου. Τιμήθηκαν, την Κυριακή 28-1-2024, οι πεσόντες στη μάχη της Κόνιτσας, με αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση, από τον Μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα, προς το τέλος της θείας λειτουργίας, αλλά και κατάθεση στεφάνων στο στρατιωτικό νεκροταφείο της κωμόπολης.

Μίλησε ο δημοσιογράφος Γεώργιος Τζιαφάς, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στα γεγονότα εκείνης της περιόδου και εξιστόρησε παραστατικά στιγμές από τη δραματική μάχη της Κόνιτσας (25 Δεκεμβρίου 1947– 5 Ιανουαρίου 1948), έκανε λόγο για την παρακμή των ημερών μας και την ανάγκη πατριωτικής και Ορθόδοξης αναζωογόνησης.

Νωρίτερα στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η ελληνική οικογένεια δεν χτυπιέται μόνο έσωθεν (με διαζύγια, διάσπαση κ.λπ.), αλλά και έξωθεν με εισερχόμενα ήθη, που δεν ταιριάζουν στην ελληνική κοινωνία και στις παραδόσεις των Ελλήνων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, ο πρώην δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων κ.ά.

Εξάλλου την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 ο Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Πρέβεζας πραγματοποίησε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 140 και πλέον εκτελεσθέντων (μεταξύ των οποίων δέκα ιερείς, ανήλικα παιδιά κ. ά).

Ομιλητής ήταν ο κ. Γεώργιος Πάνου, ο οποίος σημείωσε, ότι δεν πρέπει να ξεχνούμε, όχι για να μισούμε, αλλά για να διδασκόμαστε.

Κόνιτσα

Πεσόντες της Κόνιτσας

Πεσόντες Κόνιτσας

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.