Ο εορτασμός της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου και του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού στην πόλη της Λευκάδος.

Τα δύο Ιερά Παρεκκλήσια του Ιερού Ενοριακού Ναού Γενεσίου Θεοτόκου (Παναγίας των Ξένων) Λευκάδος, αυτό της Αγίας Παρασκευής και εκείνο του Αγίου Παντελεήμονος εόρτασαν το τριήμερο της Πέμπτης, Παρασκευής και Σαββάτου, 25, 26 και 27 Ιουλίου αντίστοιχα. Το απόγευμα της Πέμπτης, 25 Ιουλίου 2019 και ώρα 8.00 μ.μ. εψάλη στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής πόλεως Λευκάδος ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ᾽αρτοκλασίας, με την συμμετοχή κληρικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λευκάδος, ενώ το πρωί της επομένης η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα της Παρασκευής, 26 Ιουλίου εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ᾽ αρτοκλασίας, ενώ την επομένη η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Μπούρης αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα χαρίσματα και το μαρτύριο του εορταζομένου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.