Λιτανεία με τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωσήφ του Νέου, προστάτη του Μπανάτ, πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Τιμισοάρα, χθες Τρίτη.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιμισοάρας κ. Ιωάννης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λουγκοζιάνου κ. Παΐσιος, παραυρέθηκαν καθ΄όλη τη διάρκεια της Λιτανείας, ενώ πλήθος πιστών από τις ενορίες της Τιμισοάρα συμμετείχαν, κρατώντας αναμμένα κεριά.

Η Λιτανεία ξεκίνησε από τον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό και κατέληξε στο ίδιο σημείο, όπου στη συνέχεια τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία.

Ο Άγιος Ιωσήφ ο Νέος εκδήμησε προς τον Κύριο το 1656, ενώ το 1950, η Ιερά Σύνοδος της Ρουμανικής Εκκλησίας τον κατέταξε στο Αγιολόγιο. Επίσης από την Σύνοδο αποφασίστηκε η μεταφορά των ιερών Λειψάνων του στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό των “Τριών Ιεράρχων” στην Τιμισοάρα.

Μετά από 300 χρόνια από την μακαρία κοίμησή του, στις 6-7 Οκτωβρίου 1956, στην Τιμσοάρα, πραγματοποιήθηκε με εορταστικές θρησκευτικές τελετές η ανακήρυξη του Αγίου, ενώ Φέτος συμπληρώνονται 65 χρόνια από το γεγονός της αγιοποίησης.

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.