Ένα δίκτυο παρέμβασης για την πρόληψη της εμπορίας ανθρώπων δημιουργήθηκε στην Τιμισοάρα με τη συμμετοχή κληρικών, εθελοντών, και κοινωνικών λειτουργών. Το τοπικό δίκτυο έχει ως στόχο να παρεμβαίνει σε δύσκολες καταστάσεις και να ενεργεί από κοινού για την προστασία των θυμάτων της εμπορίας ανθρώπων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο π. Ciprian Ion Ioniță, σύμβουλος στον Κοινωνικό-Φιλανθρωπικό Τομέα του Πατριαρχείου Ρουμανίας, ο π. Cristian Pavel, επισκοπικός σύμβουλος και πρόεδρος του Philanthropy Foundation στην Τιμισοάρα, η Alexandra Mararu, βοηθός έργου στον Διεθνή Οργανισμό Χριστιανικής Φιλανθρωπίας (IOCC) και η Ana Maria Cordun, κοινωνική λειτουργός στην Εθνική Υπηρεσία κατά της Εμπορίας Ανθρώπων.

«Αυτή η συνάντηση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πλαισίου, στο οποίο η Ομοσπονδία Φιλανθρωπίας και ο Διεθνής Οργανισμός Χριστιανικής Φιλανθρωπίας έχουν αναπτύξει ένα πρόγραμμα πρόληψης και ενημέρωσης για την εμπορία ανθρώπων που προορίζεται για ιερείς και κοινωνικούς λειτουργούς», εξήγησε ο π. Ciprian Ion Ionita.

«Ταυτόχρονα, θέλουμε να δημιουργήσουμε ορισμένες ομάδες εργασίας στις οποίες οι ειδικοί από τη Φιλανθρωπική Ομοσπονδία και τη Διεθνή Χριστιανική Φιλανθρωπική Οργάνωση θα παρέχουν περισσότερες πληροφορίες σε όσους συμμετείχαν σε αυτή τη δράση», διευκρίνισε ο π. Ciprian Ion Ionita.

Τον Μάρτιο του 2024 συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη μιας νέας συνεργασίας μεταξύ του Διεθνούς Οργανισμού Χριστιανικής Φιλανθρωπίας (IOCC) και της Φιλανθρωπικής Ομοσπονδίας του Πατριαρχείου Ρουμανίας, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Κατά της Εμπορίας Ανθρώπων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.