Η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών τίμησε την Ορθόδοξη Χριστιανική εορτή της μητέρας κατά την ημέρα της Δεσποτικοθεομητορικής εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου.

Το απόγευμα της Τετάρτης 2 Φεβρουαρίου 2022 μετά την τέλεση του Εσπερινού και προ του θείου κηρύγματος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μάρκος αναφέρθηκε στον συμβολισμό της εορτής της Υπαπαντής λέγοντας ότι αυτή είναι η καταλληλότερη μέρα για να γιορτάσουμε την μητέρα. Στο μυστήριο της σωτηρίας του ανθρώπου ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο τον ρόλο της μητέρας στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, της Παναγίας μας! Στη εορτή της Υπαπαντής, η Παναγία Μητέρα προσφέρει τον Υιό της στον Θεό! Αυτός είναι ο σκοπός της μητρότητας, να δώσει Αγίους!

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος θέλησε να τιμήσει την Χριστιανή Μάνα στο πρόσωπο τριών γυναικών: α) της γηραιότερης μητέρας και πρεσβυτέρας, κ. Μαρίας Τζιώτη (99 ετών) η οποία διηκόνησε την Εκκλησία στο πλευρό του Ιερέως συζύγου της αείμνηστου π. Εμμανουήλ Ν. Τζιώτη, β) της πλέον πολυτέκνου Χίας Μάνας, κ.Ευαγγελίας Ισ. Αρακά (την αξίωσε ο Θεός να φέρει στον κόσμο 11 παιδιά) και γ) της πλέον πρόσφατως ( 31/1/22) γενομένης μητέρας, κ. Οάννας Π. Καμπούρη, δίνοντας ως δώρο σε καθεμία την Καινή Διαθήκη και ένα κατάλληλο για την καθεμία βιβλίο.

Κατόπιν το εσπερινό κήρυγμα είχε ως θέμα την «Μητέρα Εκκλησία». Κάθε Χριστιανός Ορθόδοξος γεννάται φυσικώς από τους γονείς του και πνευματικώς από την Μητέρα Εκκλησία. Μόνο μέσα στην αγκαλιά της Εκκλησίας μπορεί ο Άνθρωπος να προοδεύει πνευματικά και να φτάσει στον τελικό προορισμό του, την θέωση!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.