Η εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, τίμησε τον άγιο Νεκτάριο στο ομώνυμο του παρεκκλήσιο, που υπόκειται του κυρίως ναού.

Ο εσπερινός της παραμονής έγινε από τον ενορίτη αρχιμανδρίτη π. Ειρήναρχο Θεοδώρου, πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου αγίας Τριάδος Χολαργού, τον οποίο πλαισίωσαν, ο αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Φυλακτός πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου αγίας Σκέπης Παπάγου, ο επίσης ενορίτης στρατιωτικός ιερεύς στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Γκούσκος, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο και οι εκ των εφημερίων του ναού αρχιμανδρίτες Σεραφείμ Δημητρίου και Ευσέβιος Μεάντζια.

Παρέστησαν ο εκπρόσωπος τύπου του πολιτικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Γαϊτάνης και οι αντιδήμαρχοι Ηλιουπόλεως Ιωάννης Ατζινάς και Ιωάννης Πούλος.

Ακολούθησε βραδινός όρθρος και Θεία Λειτουργία με ιερουργό τον πρωτοπρεσβύτερο Λάμπρο Ξεσφύγγη.

Την ημέρα της εορτής ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, κήρυξε και το απόγευμα προεξήρχε της λιτανεύσεως, πέριξ του ναού, των ιερών σεβασμάτων του αγίου.

Ο δήμαρχος Ηλιουπόλεως Γεώργιος Χατζηδάκης οι αντιδήμαρχοι Ιωάννης Πούλος και Κωνσταντίνος Σεφτελής, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Ευστάθιος Ψυρόπουλος, Αναστάσιος Ευσταθίου και Γαβριήλ Αραμπατζής και εκ των δημοτικών συμβούλων οι Χρήστος Καλαρρύτης και Ανδρέας Τσουκαλάς συμμετείχαν στην ιερά λιτανεία.

Ακολούθησε η ιερά παράκληση και το απόδειπνο με τους χαιρετισμούς του αγίου.

Την επομένη, εορτάστηκαν με Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο ιερέων και κτητόρων, τα 25 χρόνια από των εγκαινίων του ναού της αγίας Μαρίνης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.