Οι πρόσφυγες από το Μιστί της Καππαδοκίας μπορεί να ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες αλλά δεν ξερίζωσαν από την καρδιά τους όλα αυτά που τους ένωναν και τους κρατούσαν όρθιους στην πίστη και στη ζωή τους.

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, η Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος και Αγίου Βασιλείου Ν. Αγιονερίου Κιλκίς τίμησε την ιερά μνήμη του Αγίου Βλασίου, του ενδόξου Ιεράρχου του Χριστού, τον οποίο οι κάτοικοι έχουν ως προστάτη των παραγωγών των καρπουζιών και τον πανηγυρίζουν όλως ιδιαιτέρως, πραγματοποιώντας και πολιτιστική εκδήλωση.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού, που τελέστηκε το εσπέρας της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου 2023, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπολιτικής Περιφερείας Αγίου Αθανασίου, με τους πιστούς να συμμετέχουν προσευχητικώς στον περικαλλή Ιερό Ναό της Κωμοπόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του Ιερομάρτυρα Βλασίου, ο οποίος άσκησε την επιστήμη της ιατρικής όχι ως επάγγελμα αλλά ως αγαθοεργία, κάνοντας πράξη το “δωρεάν λάβετε, δωρεάν δότε” και προσφέροντας ίαση και θεραπεία σε ασθενείς, ιδίως σε όσους ήταν ενδεείς και αδύναμοι, τους οποίους μάλιστα ενίσχυε και οικονομικά. Μια προσφορά, τόνισε ο Μητροπολίτης, που θεμελιώθηκε στην αγάπη του Χριστού.

Στους καιρούς της οικονομικής ανέχειας και των μεγάλων κοινωνικών αναγκών, συνέχισε, η προσφορά είναι κομμάτι της ζωής των Μελών της Εκκλησίας και ο Άγιος Βλάσιος ως παροχός κοινωνικού έργου παραμένει σε όλους μας έως σήμερα ένα ζωντανό παράδειγμα μίμησης!

Εστίασε όμως και στο Μαρτύριο του Αγίου, υπογραμμίζοντας ότι προτίμησε την θυσία γιατί ήταν ενωμένος με την αλήθεια του Χριστού, δεν ασπάστηκε τα είδωλα γιατί δεν αποδέχθηκε την ασχήμια του ψεύδους που δεν μπορεί να καλύψει το φως της αλήθειας, ευχόμενος καταλλήλως στους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και στον φιλάγιο λαό του Θεού.

Ανάμεσά τους ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, οι Αντιδήμαρχοι κα Κατερίνα Ζιούτα, κ.κ. Ιωάννης Χατζηαποστόλου, Βλάσιος Κουρτίδης και Γεώργιος Μπαλάσκας, ο πρώην Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, η Δημοτική Σύμβουλος κα Καλλισθένη Πάκα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιλκίς κ. Αθανάσιος Καριοφύλλης, κ.α.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.