Γράφει ο Βαγγέλης Μπουγιώτης - Μητρόπολη Αργολίδος - Το εκκλησάκι του Ιστορικού Σταυρεπίστεγου Ιερού Ναού των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας στον Δήμο Ναυπλιέων στην Αργολίδα, το οποίο βρίσκεται στον κατάφυτο λόφο του Αγίου Αδριανού και είναι χτισμένο πιθανότατα πριν το 1743, όποτε και αγιογραφήθηκε, κάθε χρόνο το επισκέπτονται πλήθος πιστοί για να τιμήσουν τη μνήμη των Αγίων.

Σε ένα έγγραφο που συντάχθηκε και στάλθηκε στους Ενετούς το 1696, αναφέρει τον Ι.Ν. του Αγίου Αδριανού, γεγονός που ενισχύει την άποψη για κτίση του ναού πριν το 1743. Πάντως, οι γέροντες του χωριού ισχυρίζονται ότι υπήρχε αναγραφή σε τοίχο με ημερομηνία το 1400.

Η φωτιά όμως που έχει κάψει το εκκλησάκι 2 φορές, έσβησε τα ίχνη των αναγραφόμενων ημερομηνιών.

Ό Άγιος Αδριανός, πολιούχος του γειτονικού χωριού που σήμερα ονομάζεται “Άγιος Αδριανός” προς τιμήν του (παλαιότερα ονομαζόταν “Κατσίγκρι), θεωρείται θαυματουργός και έχει πολύ μεγάλη προσέλευση πιστών από όλη την Ελλάδα.

Δίπλα από την ωραία πύλη της εκκλησίας υπάρχει μια μικρή πύλη, που όταν την δει κάποιος για πρώτη φορά, πιστεύει ότι από εκεί μπορεί να περάσει μόνο ένα μικρό παιδί. Πιστεύεται πως παίρνει ευλογία όποιος επισκέπτης περάσει τρεις φορές από το άνοιγμα αυτό.

Τίμησαν το έθιμο με το πέρασμα της πύλης στον Βυζαντινό Ναό Αγίου Αδριανού και Ναταλίας Τίμησαν το έθιμο με το πέρασμα της πύλης στον Βυζαντινό Ναό Αγίου Αδριανού και Ναταλίας Τίμησαν το έθιμο με το πέρασμα της πύλης στον Βυζαντινό Ναό Αγίου Αδριανού και Ναταλίας Τίμησαν το έθιμο με το πέρασμα της πύλης στον Βυζαντινό Ναό Αγίου Αδριανού και Ναταλίας Τίμησαν το έθιμο με το πέρασμα της πύλης στον Βυζαντινό Ναό Αγίου Αδριανού και Ναταλίας

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.