Ι.Μ. ΤΡΙΚΚΗΣ: Με ευλάβεια και κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος πανηγυρικά την Κυριακή των Μυροφόρων η Σύναξη της Ιεράς και θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας «Επισκέψεως» η οποία φυλάσσεται στον ομώνυμο παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και είναι από τα ιερότερα και πολυτιμότερα κειμήλια της πόλεως των Τρικάλων και γενικότερα της αγιοτόκου Θεσσαλικής γης.

Πλήθος ευλαβών προσκυνητών προσήλθαν και κατέκλισαν τον Ιερό Ναό για να λάβουν τη χάρη και την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου με την επιβλητική της μορφή η οποία εικονίζεται Βρεφοκρατούσα και επιγράφεται «Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ», ονομασία συνηθισμένη στη βυζαντινή εικονογραφία, αλλά μοναδική ίσως στον ελλαδικό χώρο.

Το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου. Πριν το τέλος του Εσπερινού ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Γιαννιτσών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χερουβείμ Τσίνογλου κήρυξε εμπνευσμένα το Θείο Λόγο κάνοντας εκτενή αναφορά στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Μετά το πέρας ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στα στενά της περιοχής του Βαρουσίου με κατεύθυνση την Πλατεία Αριστοτέλη Αντωνίου. Εκεί τελέσθηκε η ακολουθία της Αρτοκλασίας.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής Κυριακή 30 Απριλίου 2023 το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου και το ύψωμα προς την τιμή της Παναγίας.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας ομίλησε καταλλήλως προς ωφέλεια όλων και πνευματικό καταρτισμό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.