Στο κεντρικό Κενοτάφιο της Τασμανίας, στο Χόμπαρτ, παρουσία εκπροσώπων της Ομογένειας και των Αυστραλιανών Αρχών, τιμήθηκε το Σάββατο, 22 Μαϊου, 2021, η 80η επέτειος της Μάχης της Κρήτης.

Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο εκπροσώπησε ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας και Τασμανίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Πρόχορος Αναστασιάδης, ο οποίος τέλεσε Τρισάγιο, βοηθούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, π. Βασίλειο Βέρδο.

Παρέστησαν η Κυβερνήτρια της Τασμανίας, κ. Kate Warner, η Γενική Εισαγγελέας και Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Elise Archer, βουλευτές από τη νησιωτική πολιτεία της Αυστραλίας, καθώς και ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης.

Μετά από το Τρισάγιο, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων. Ο π. Πρόχορος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου.

Ακολούθησε γεύμα που παρατέθηκε στην αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας, κατά τη διάρκεια του οποίου εκφωνήθηκαν επετειακές ομιλίες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.